1% A jezsuita küldetésre

Kedves Támogatónk! Tisztelt Adózó!

Személyi jövedelemadója 1+1%-áról való rendelkezését szja-bevallásával együtt vagy akár attól  függetlenül is benyújthatja legkésőbb május 20-ig. Vegyen részt Ön is munkánkban azzal, hogy a magyarországi jezsuiták alapítványa, a Jézus Társasága Alapítvány javára rendelkezik (Adószám: 18064333-2-42)! Köszönjük, hogy tudatos rendelkezésével is hozzájárul a jezsuita kezdeményezések megvalósításához. 

A NAV ebben az évben is több adózónak, már az egyéni vállalkozóknak is készít adóbevallási tervezetet. Az elkészített bevallások március 15-től elérhetők a NAV eSZJA oldalán. Adóbevallása megtekintésekor már lehetősége van személyi jövedelemadója 1%-áról rendelkezni.

Ha nem rendelkezik ügyfélkapuval, rendelkező nyilatkozatát postán vagy személyesen is eljuttathatja a lakcíme alapján illetékes NAV-fiókhoz.  A papír alapú rendelkezés elkészítettük Önnek a rendelkező nyilatkozatot, nincs más dolga, mint letölteni és borítékba tenni. A borítékon tüntesse fel nevét, címét, adóazonosítóját, valamint a ragasztott felületen átnyúlóan írja alá.

Bármelyik rendelkezési lehetőséget választja, az alábbi két információra biztosan szüksége lesz:

Kedvezményezett neve: Jézus Társasága Alapítvány

Adószám: 18064333-2-42

Támogassa adója plusz 1%-ával a Magyar Katolikus Egyház szolgálatát a 0011-es technikai számmal!

Maradjon kapcsolatban velünk, hogy az alapítvány eredményeiről, tevékenységéről és a felajánlásokból megvalósuló kezdeményezésekről értesíthessük Önt. Ehhez kérjük, adja meg nevét és postai levelezési vagy e-mail címét, majd a rendelkező nyilatkozaton X-szel jelezze adatai továbbításáról szóló nyilatkozatát. A NAV csak abban az esetben továbbítja elérhetőségeit, ha a „Hozzájárulok, hogy nevemet és postai vagy elektronikus címemet…”  mondat elé X-et tesz.

A 2021-es évben a személyi jövedelemadó 1%-ából befolyt összegeket az alábbi területeken különféle célok megvalósításához kívánjuk felhasználni:

  • Lelkiségi területen, az év során több alkalommal megrendezendő személyesen kísért lelkigyakorlataink részvételi díjainak mérséklésére, a lelkigyakorlatozók támogatására.
  • Oktatási területen,Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiumban, a Jezsuita Roma Szakkollégiumban, valamint a Kaszap István Szakkollégiumban tanuló hallgatóink ösztöndíjazási rendszerére; egyetemen kívüli szakmai, társadalmi ismereteket bővítő képzéseik megvalósítására.
  • Társadalmi programjaink erősítésére, melyek keretén belül a szatmárnémeti és marosvásárhelyi lelkipásztori munkáink erősítésére, valamint kiemelten a Gyökerek tábor támogatása valósul meg, ahol szociálisan hátrányos helyzetű , határon túli magyar gyermekeket látunk vendégül.
  • Média-kultúra területeken, a médiaapostolság előmozdítása érdekében a Jezsuita Kiadó gondozásában megjelenő magazinok és kiadványok kiadásának támogatására, valamint a Párbeszéd Háza szervezésében  a zajló kulturális események és a  Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat költségeinek részbeni fedezésére.

Hálával gondolunk az elmúlt évek felajánlóira. Évről évre nagylelkű barátaink, jótevőink közül jellemzően 700 rendelkezésének köszönhetően közel 5 000 000 Ft-ot fordíthatunk közösségeink, intézményeink sokrétű tevékenységeire.

Rendelkező év Rendelkezők száma Felajánlások összege
2020 758 5 627 567 Ft
2019 672 4 864 599 Ft
2018 609 3 931 951 Ft
2017 576 3 571 697 Ft
2016 703 4 278 823 Ft

Idén is számítunk közösségünk erejére, szeretnénk felhívásunkkal 1000 főt sikeresen megszólítani, hogy minél nagyobb támogatást nyújthassunk az országszerte megvalósuló jezsuita kezdeményezésekhez.  A korábbi évek adóbevallási időszaka alatt szerzett tapasztalatáról szeretnénk néhány információt megtudni, hogy a jövőben minél inkább személyre szabva szólíthassuk meg felhívásunkkal, kérjük töltse ki 1%-os felmérésünket!

A Jézus Társasága Alapítvány nevében köszönettel:

P. Vízi Elemér SJ P. András Attila SJ Jacsó Annamária
tartományfőnök rendi forrásfejlesztési vezető forrásfejlesztő

Az elmúlt években 1%-ból befolyt összegek felhasználásáról szóló éves beszámolók Közlemények az 1% felhasználásáról címmel megtekinthetőek oldalunkon.