Segítsen, hogy támogathassuk szakkollégistáinkat! (2018)

Őszi adománygyűjtő kampányunk a szakkollégiumainkba ezekben a napokban beköltöző diákok javát szolgálja. Kérjük, anyagi lehetőségeihez mérten támogassa Ön is a magyar jezsuiták tehetséggondozó tevékenységét! A november 20-ig beérkező támogatásokat a nehéz anyagi helyzetben lévő, illetve a kiemelkedő szakmai és tudományos munkát végző hallgatók ösztöndíjára fordítjuk.

A magyar jezsuiták fenntartásában működő szakkollégiumok munkáját mutatja be a M.I.N.D.  kiadványunk. A lapszámot virtuálisan is megtekintheti a linkre kattintva.

Szakkollégistáink idén átlagosan havi 12 ezer forint összegű ösztöndíjra pályázhatnak. Ez azt jelenti, hogy a 2018/19-es tanévben a Szent Ignác, a Jezsuita Roma és a Kaszap István Szakkollégium összesen 145 diákjára – ha mindegyikük elnyerné a juttatást – 20,8 millió forintot kellene szánni. A valóságban nehéz anyagi helyzete, illetve kiemelkedő szakmai és tudományos munkája miatt a pályázók csak egy része, jellemzően 70 fő részesül támogatásban. Ők a három intézményben 2017-ben összesen 6,3 millió forintot kaptak. Köszönjük, hogy korábbi adományaikból eddig segíthettük diákjainkat!

Barátaink közreműködését most abban kérjük, hogy az előttünk álló évben is hasonló mértékben segíthessük diákjainkat. Néhány adat arról, hogy a felajánlás mennyire kézzelfogható támogatást jelent:

  • 1000 forint egy diákunk egynapi ösztöndíját teszi ki
  • 7000 forint egy diákunk egyheti ösztöndíját támogatja
  • 30 000 forint pedig egy diákunk egyhavi ösztöndíját fedezi

A Jézus Társasága Alapítványon keresztül évek óta gyűjtünk adományokat szakkollégiumaink javára. Két példa:

  • 2012-ben – néhány vállalkozó barátunknak is köszönhetően – a roma szakkollégium javára több mint kilencmillió forint adományt kaptunk
  • 2016-ban az akkor 25 éves Szent Ignác Szakkollégium fejlesztési céljaira 1,6 millió forint gyűlt össze.

Idei célunk, hogy szakkollégistáink javára legalább hárommillió forint gyűljön össze.

Ehhez már az elég volna, ha nyolcezer példányban megjelenő kiadványunk valamennyi olvasója 375 forinttal támogatná kezdeményezésünket. Ha pedig minden második olvasónk ezer forintot ajánlana fel, akkor már négymillió forintot oszthatnánk szét diákjaink között.

Ha szívesen segítené munkánkat, kérjük, anyagi lehetőségeihez mérten juttassa el adományát 2018. november 20-ig a Jézus Társasága Alapítvány számlájára banki átutalással.

Számlaszám: JTA Barátaink 11100104-18064333-12000007 (CIB Bank)

Kérjük, ne felejtse a közlemény rovatba beírni: „Szakkollégiumok”!

Amennyiben lehetősége van cégén keresztül jótékonykodni, az adomány teljes összegét elszámolhatja költségként, és adókedvezményt is igénybe vehet – mindehhez csupán egy rendkívül egyszerű adományozási szerződést kell megkötni. (Ennek részleteiről a friendraiser@jezsuita.hu címen szívesen adunk tájékoztatást.)

Azok a gazdasági társaságok, amelyek a Jézus Társasága Alapítvány mint közhasznú szervezet számlájára adományt juttatnak, jogosultak társasági adókedvezményre. Az adókedvezmény igénybevételéhez szükséges igazolást a tárgyévet követő év februárjában küldjük el az adományozónak.

Nagylelkű támogatásukat diákjaink nevében is hálásan köszönjük!

Történetek

Péter tehetséges mérnökjelölt, évek óta kiváló hallgató az egyetemén és a Jezsuita Roma Szakkollégiumban is. Nehéz otthoni helyzete miatt korábban minden félévben dolgozni kényszerült. Édesapja súlyos beteg, édesanyja az ő ápolása miatt korábbi munkahelyét kénytelen volt otthagyni és kevésbé jól fizető állást választani. Testvére alkalmi munkákból él, így őt is Péter segíti. Az adományozók jóvoltából Pétert a Jézus Társasága Alapítvány ösztöndíjalapjából havonta 22 ezer forinttal támogattuk, ami elegendő volt a kollégiumi díj finanszírozására, így a tavalyi tanévben már nem kellett dolgoznia a tanulmányai mellett. Nekünk is nagy öröm volt nézni, hogy így még inkább be tudott kapcsolódni a szakkollégiumi közösségbe, s nehéz körülményei ellenére társaihoz hasonló feltételek között végezhette tanulmányait. Bízunk benne, hogy a továbbiakban is lesz lehetőségünk hasonlóan támogatni őt, illetve társait.

Jótevőink összesen 1.606.684 Ft-ot adományoztak a Segítsen, hogy támogathassuk szakkollégistáinkat! kampányunk javára.

Isten fizesse meg jó szándékukat!

Frissítve: 2021. július 23.