Mária út kialakítása és 2014. évi Jubileumi programok az Életrendezés Házában

A Jézus Társasága Alapítvány tulajdonában lévő püspökszentlászlói Életrendezés Háza a 2014-es évben fennállásának 20. évfordulóját ünnepli, mely egybeesik az Életrendezés Házát alapító Vácz Jenő SJ atya születésének 100. évfordulójával. A projekt fő célja a Jubileumi év megvalósítása, ami magába foglalja az Életrendezés Háza felújítási munkálatait, eszközbeszerzést és rendezvények lebonyolítását is. Cél a Jubileumi év keretében, hogy a JTA az Életrendezés Házában folyó lelkigyakorlatokkal és programokkal minél több embert érjen el, szólítson meg, továbbá ismertségének növelésével a Ház fenntartását és kihasználtságának fokozását érje el. A megvalósítás során fontos szerepet kap az összefogás és a térségi együttműködés erősítése a hasonló tevékenységeket végző szervezetekkel. Az Életrendezés Háza fő profilja a családi és csoportos lelkigyakorlatok szervezése.

A projekt részét képezi a Ház felújítása mellett a Mária meditációs sétaút kialakítása, ami szervesen kapcsolódik a már meglévő közösségi térhez. A Mária Zarándokút mellett található sétaút mentén 8 db Mária életének eseményeit bemutató műalkotással „elmélkedési pontokat” építünk ki, amikhez kerti padok, lámpák, hulladékgyűjtők és növényzet kerül telepítésre. A tervek szerint mindez folyamatos látogatottságot eredményez, elősegítve a vallási turizmus fellendülését is. A nyugodt és bensőséges környezet kialakításával egy olyan tér jön létre, amely mindenki számára értékes időtöltési lehetőséget biztosít. A Mária meditációs sétaút kialakítása és a Ház külső felújítási munkálatai vonzóbb teret hoznak létre az ide látogató vendégek számára.

A projekt megvalósulásának várható eredménye, hogy a Házban folyó lelki gyakorlatok, programok és a jezsuita szellemiség szélesebb körben ismertté válik. Minél több személyhez jut el az információ a Házban folyó tevékenységekről, annál többen vonhatóak be a programokba a későbbiek során, így a jezsuita szellemiség és gondolkodásmód pozitív hatásait mind többen tapasztalhatják meg. Ezzel nem csak az JTA stabil működése lesz biztosítva, hanem egy emberi, maradandó és alapvetően fontos értékeket képviselő tevékenység hatékonyabb propagálása is megvalósul, amely sok személy számára segítséget nyújthat.

A program teljes egészében a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásából jön létre 2014-ben.

Frissítve: 2021. július 23.