Legyél te is hatékony vezető! – leadership a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiumban

A JTA által támogatott Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium célja a Legyél te is hatékony vezető! című képzéssel egy, a Szakkollégium Diákbizottsága, a teamrendszerek vezetői, valamint a Szakkollégium vezetősége számára szervezett leadership és coaching tréning megvalósítása volt. A cél a gördülékenyebb, hatékonyabb kommunikáció és működés elérése a teamvezetők, a diákbizottság, valamint a vezetőség között. A tréning a vezetési kompetenciák javítására koncentrált elsősorban. A leadership tréning a Diákbizottság elnöke és négy alelnökének, valamint a nyolc teamvezető számára került megrendezése. A program során a Diákbizottság tagjai hatékony vezetői kompetenciákat sajátítottak el, ami lehetővé tette az eredményesebb együttműködést. A teamvezetők aktív, eredményes vezetőkké válva az általuk vezetett csapatok munkavégzési fokát, együttműködési színvonalát emelték.

tréning_1_09 05

A program keretein belül a Szakkollégium rektora egyéni coaching tanácsadáson vett részt. A szándékunk az volt, hogy az egyéni tanácsadás segítségével vezetőségi szinten is fokozzuk a hatékonyságot, elősegítsük az eredményes döntéshozatalt, növeljük az asszertivitást és a konfliktuskezelési készségeket egyaránt.

Egyéni szaktanácsadás_2

Elvárásainknak megfelelően ezzel a több szinten indított készségfejlesztésnek az egész Szakkollégiumi rendszerre kiterjedő globális hatásai lettek, amik az eredményes feladatvégzés, a fokozódó produktivitás és a vezetői kompetenciák hatékony gyakorlása megvalósulhatott. Fontos kiinduló pontunk volt, hogy vezetőségi tagok motivációjának, tenni akarásának és elkötelezettségének fenn- és megtartása az egyik legkiemeltebb vezetői feladat, és ebben a – jól megválasztott – képzéseknek nagy jelentősége van.

A program teljes egészében a Nemzeti Család– és Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósult meg 2014-ben.

Frissítve: 2021. július 23.