“Kreatív szolgálattal a határokig”

A Jézus Társasága Alapítvány célja, hogy támogasson minden olyan kezdeményezést, amely a jezsuita rend küldetését és szolgálatait elősegíti mindig a helyi igénynek és lehetőségnek megfelelően, ill. programok, tevékenységek támogatása a társadalmi párbeszéd, a társadalmi igazságosság és az evangelizáció érdekében.

Az MTVA támogatásával egy három részből álló sorozat készült a fenti címmel, ami a jezsuita rend működésének, missziójának három alapvetően fontos értékét, alappillérét mutatja be: jezsuita pedagógia, Szent Ignác-i lelkigyakorlatok és a társadalmi párbeszéd előmozdítása. A három rész összefoglalja a jezsuita rend adott tevékenységének múltját, jelenét és jövőjét, megerősítve így azt a gondolatot, amely a mai világban olyannyira haszontalannak látszik: a múlttal együtt élve tudatosan tervezhetjük a jövőt.

Felismerve az egyház médiában való megjelenésének lassú felzárkózását, azon dolgozunk, hogy minél több felületen és szinten szakemberek segítségével jelen tudjunk lenni (web2). Mivel fontosnak és előremutatónak tartjuk a reflexiót, egy vetítést és közönségtalálkozót is tartottunk a Párbeszéd Házában nem sokkal az anyag elkészítése után.

A program teljes egészében az MTVA Mecenatúra támogatásával valósult meg 2015-ben.

Frissítve: 2021. július 23.