A jövő iskolája

„Mi a közös a magyar jezsuiták három zászlóshajójában: a dobogókői lelkigyakorlatos központban, a pesti Párbeszéd Házában és a miskolci Fényi Gyula gimnáziumban?” – teszteli rendtörténeti ismereteinket utóbbi intézmény egykori igazgatója, Forrai Tamás SJ, amikor a Jezsu hőskoráról kezdjük faggatni. A válaszra csak kis rávezetéssel sikerül rájönnünk. Mindhárom egység emberileg szinte lehetetlen körülmények között, olykor az istenkísértés határát súrolva jött létre – hogy aztán mindegyiküket sikerüljön felvirágoztatni, és megkerülhetetlen intézménnyé tenni.

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium célul tűzte ki, hogy hathatós választ adjon a XXI. századi digitális kor kihívásaira. Az iskola olyan oktatási rendszert kíván kialakítani, amely támogatja, hogy a diákok a jelenkor elvárásaira készüljenek fel, és lehetőségük nyíljon a jövő technológiáinak elsajátítására. Az intézmény tervei között szerepel, hogy teljes mértékben áttér a tanítást és tanulást támogató digitális rendszer alkalmazására, aminek feltétele a tantermek felszerelése wifivel, kivetítővel, kamerával és hangszórókkal.

Ha szívesen segítené ezt a törekvést, kérjük, támogassa A jövő iskolája kampányunkat, így biztosítva a lehetőséget, hogy a Jezsu tanulói digitális készségeik fejlesztésével versenyképes tudásra tehessenek szert!

Anyagi lehetőségeihez mérten juttassa el adományát banki átutalással.

Számlatulajdonos neve: Jézus Társasága Alapítvány, JTA-Miskolc
Kedvezményezett számlaszáma: 11100104-18064333-17000002 (CIB Bank)

A megjegyzés rovatban az utalásnál kérjük, adja meg e-mail címét vagy postai címét, hogy köszönetet mondhassunk adományáért.

Nagylelkű támogatását a Jezsu jövő nemzedékeinek nevében is hálásan köszönjük!

Ismerje meg az idén 25. születésnapját ünneplő gimnázium tevékenységét részletesen a M.I.N.D. őszi számából:

 

Amennyiben lehetősége van cégén keresztül jótékonykodni, az adomány teljes összegét elszámolhatja költségként, és adókedvezményt is igénybe vehet – mindehhez csupán egy rendkívül egyszerű adományozási szerződést kell megkötni. Azok a gazdasági társaságok, amelyek a Jézus Társasága Alapítvány mint közhasznú szervezet számlájára adományt juttatnak, jogosultak társasági adókedvezményre. Az adókedvezmény igénybevételéhez szükséges igazolásokat a tárgyévet követő év februárjában küldjük el az adományozónak. Ennek részleteiről érdeklődjön Jacsó Annamária forrásfejlesztő munkatársunknál a jacso.annamaria@jezsuita.hu email-címen.

 

Frissítve: 2021. július 23.