1% – Tudatos rendelkezés

etikusadomanygyujto_logo

Kedves Támogatónk! Tisztelt Adózó!

A Jézus Társasága Alapítvány, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya, a magyar jezsuiták munkáit támogató szervezetként ebben az évben is nagy hálával fogadja a személyi jövedelemadó 1%-ából származó felajánlásokat. Alapítványunk az elmúlt évek gyakorlatát követve, újabb és újabb kezdeményezések megvalósulásához nyújtott segítséget. A 2017-es évben a személyi jövedelemadó 1%-ából befolyt összegeket az alábbi célok megvalósításához kívánjuk felhasználni:

Adóbevallása elkészítésekor – akár Ön, akár munkavállalója, akár a NAV készíti – lehetősége van, hogy rendelkezzen adója 1%-ával egy közhasznú szervezet javára, ezzel komoly támogatást nyújtva annak munkájához. Kérjük, személyi jövedelemadója – civil szervezetek számára felajánlható – 1%-ával mindezek érdekében támogassa alapítványunkat!

JÉZUS TÁRSASÁGA ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18064333-2-42

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT LETÖLTÉSE

Köszönjük, hogy tudatos rendelkezésével is hozzájárul
a jezsuita kezdeményezések megvalósításához.

Felajánlásukat hálával fogadjuk.
Jézus Társasága Alapítvány, 2017
a magyar jezsuiták és munkatársaik

JTA_2017_ASZIV

Hogyan rendelkezhet tudatosan adója első, civil kedvezményezetteknek felajánlható 1 százalékáról?

Az új jogszabályok szerint a rendelkezőnek van joga megadni adatait, hogy a támogatott szervezet beazonosíthassa támogatóit. Személyi jövedelemadója 1+1%-áról legkésőbb május 22-ig, az szja-bevallási formától függetlenül is rendelkezhet. Rendelkezését a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is benyújthatja.

Ha…

  • Ön egyéni vállalkozó: amennyiben február 27-ig leadott adóbevallásában nem nyilatkozott az 1%-ról, május 22-ig még lehetősége van eljuttatni a nyilatkozatát a NAV-nak a 16EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen leadva.
  • Munkáltatója készíti el és nyújtja be adóbevallását: ha korábban munkáltatói adómegállapítást kért, a 16EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig, adóazonosító jelével ellátott, lezárt borítékban elhelyezve, a boríték ragasztott felületén átnyúlóan aláírva adhatja le munkáltatójának, vagy május 22-ig még lehetősége van eljuttatni a nyilatkozatát a NAV-nak a 16EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen leadva.
  • Ha magánszemélyként Ön készíti el és nyújtja be adóbevallását: a WebNYK programban elektronikusan, vagy ÁNYK program használatával vagy esetleg papíron történő kitöltéssel is  rendelkezhet adója 1%-áról. A 16EGYSZA nyilatkozat a 16SZJA (1653) bevallási nyomtatvány részét képzi, melyet postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen leadhat május 22-ig.
  • Ha a NAV készíti el az adóbevallását: ha Ön rendelkezik ügyfélkapuval a NAV által elkészített a bevallási tervezet elfogadása, javítása, kiegészítése közben is lehetősége van az online felületen az 1%-ról rendelkezni, vagy a 16EGYSZA nyomtatványt postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen leadhatja május 22-ig.

Rendelkezzen +1%-áról! Civil kedvezményezettek számára felajánlható 1%-on túl, további 1%-ot ajánljon fel  Magyar Katolikus Egyháznak, az alábbi technika számon: 0011.

NAV ügyfélszolgálatainak címei.

Aktuális: 2017-ben a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) értesítése alapján értesítjük tisztelt támogatóinkat, hogy a 2016. évi személyi jövedelemadók 1%-ának felajánlásából a Jézus Társasága Alapítvány 3.246.596 forint támogatásban részesül. Az összeg felhasználásáról alapítvány a későbbiekben részletes beszámolót készít.

Az elmúlt években 1%-ból befolyt összegek felhasználásáról szóló éves beszámolók Közlemények az 1% felhasználásáról címmel megtekinthetőek oldalunkon.