1% A jezsuita küldetésre

Kedves Támogatónk! Tisztelt Adózó!

Személyi jövedelemadója 1+1%-áról való rendelkezését szja-bevallásával együtt vagy akár attól  függetlenül is benyújthatja legkésőbb május 20-ig. Vegyen részt Ön is munkánkban azzal, hogy a magyarországi jezsuiták alapítványa, a Jézus Társasága Alapítvány javára rendelkezik (Adószám: 18064333-2-42)! Köszönjük, hogy tudatos rendelkezésével is hozzájárul a jezsuita kezdeményezések megvalósításához. 

A NAV ebben az évben is több adózónak, már az egyéni vállalkozóknak is készít adóbevallási tervezetet. Az elkészített bevallások március 15-től elérhetők a NAV eSZJA oldalán. Adóbevallása megtekintésekor már lehetősége van személyi jövedelemadója 1%-áról rendelkezni.

Ha nem rendelkezik ügyfélkapuval, rendelkező nyilatkozatát postán vagy személyesen is eljuttathatja a lakcíme alapján illetékes NAV-fiókhoz.  A papír alapú rendelkezés elkészítettük Önnek a rendelkező nyilatkozatot, nincs más dolga, mint letölteni és borítékba tenni. A borítékon tüntesse fel nevét, címét, adóazonosítóját, valamint a ragasztott felületen átnyúlóan írja alá.

Bármelyik rendelkezési lehetőséget választja, az alábbi két információra biztosan szüksége lesz:

Kedvezményezett neve: Jézus Társasága Alapítvány

Adószám: 18064333-2-42

Támogassa adója plusz 1%-ával a Magyar Katolikus Egyház szolgálatát a 0011-es technikai számmal!

Maradjon kapcsolatban velünk, hogy az alapítvány eredményeiről, tevékenységéről és a felajánlásokból megvalósuló kezdeményezésekről értesíthessük Önt. Ehhez kérjük, adja meg nevét és postai levelezési vagy e-mail címét, majd a rendelkező nyilatkozaton X-szel jelezze adatai továbbításáról szóló nyilatkozatát. A NAV csak abban az esetben továbbítja elérhetőségeit, ha a „Hozzájárulok, hogy nevemet és postai vagy elektronikus címemet…”  mondat elé X-et tesz.

A 2021-es évben a személyi jövedelemadó 1%-ából befolyt összegeket az alábbi területeken különféle célok megvalósításához kívánjuk felhasználni:

  • Lelkiségi területen, az év során több alkalommal megrendezendő személyesen kísért lelkigyakorlataink részvételi díjainak mérséklésére, a lelkigyakorlatozók támogatására.
  • Oktatási területen,Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiumban, a Jezsuita Roma Szakkollégiumban, valamint a Kaszap István Szakkollégiumban tanuló hallgatóink ösztöndíjazási rendszerére; egyetemen kívüli szakmai, társadalmi ismereteket bővítő képzéseik megvalósítására.
  • Társadalmi programjaink erősítésére, melyek keretén belül a szatmárnémeti és marosvásárhelyi lelkipásztori munkáink erősítésére, valamint kiemelten a Gyökerek tábor támogatása valósul meg, ahol szociálisan hátrányos helyzetű , határon túli magyar gyermekeket látunk vendégül.
  • Média-kultúra területeken, a médiaapostolság előmozdítása érdekében a Jezsuita Kiadó gondozásában megjelenő magazinok és kiadványok kiadásának támogatására, valamint a Párbeszéd Háza szervezésében  a zajló kulturális események és a  Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat költségeinek részbeni fedezésére.

 

Hálával gondolunk az elmúlt évek felajánlóira. Évről évre nagylelkű barátaink, jótevőink közül jellemzően 700 rendelkezésének köszönhetően közel 5 000 000 Ft-ot fordíthatunk közösségeink, intézményeink sokrétű tevékenységeire.

Rendelkező évRendelkezők számaFelajánlások összege
20207585 627 567 Ft
20196724 864 599 Ft
20186093 931 951 Ft
20175763 571 697 Ft
20167034 278 823 Ft

Idén is számítunk közösségünk erejére, szeretnénk felhívásunkkal 1000 főt sikeresen megszólítani, hogy minél nagyobb támogatást nyújthassunk az országszerte megvalósuló jezsuita kezdeményezésekhez.  A korábbi évek adóbevallási időszaka alatt szerzett tapasztalatáról szeretnénk néhány információt megtudni, hogy a jövőben minél inkább személyre szabva szólíthassuk meg felhívásunkkal, kérjük töltse ki 1%-os felmérésünket!

A Jézus Társasága Alapítvány nevében köszönettel:

P. Vízi Elemér SJ
tartományfőnök

P. András Attila SJ
rendi forrásfejlesztési vezető

Jacsó Annamária
forrásfejlesztő

 

Az elmúlt években 1%-ból befolyt összegek felhasználásáról szóló éves beszámolók Közlemények az 1% felhasználásáról címmel megtekinthetőek oldalunkon.