1% – Tudatos rendelkezés

JÉZUS TÁRSASÁGA ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18064333-2-42

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT LETÖLTÉSE

Egy mozdulatot kérünk Öntől – ezt a lapot mindenképp adja postára május 22-ig!

Kedves Támogatónk! Tisztelt Adózó!

Ismét itt a lehetőség, hogy adónk 1%-át felajánljuk! Vegyen részt Ön is munkánkban azzal, hogy a magyarországi jezsuiták alapítványának, a Jézus Társasága Alapítvány javára rendelkezik. Köszönjük, hogy tudatos rendelkezésével is hozzájárul a jezsuita kezdeményezések megvalósításához. Alapítványunk az elmúlt évek gyakorlatát követve, újabb és újabb kezdeményezések megvalósulásához nyújt segítséget. A 2018-as évben a személyi jövedelemadó 1%-ából befolyt összegeket az alábbi területeken különféle célok megvalósításához kívánjuk felhasználni:

  • Lelkiségi területen, az év során több alkalommal megrendezésre kerülő személyesen kísért lelkigyakorlataink részvételi díjainak mérséklésére, a lelkigyakorlatozók támogatására.
  • Oktatási területen,Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiumban, a Jezsuita Roma Kollégium és Szakkollégiumban, valamint a Kaszap István Kollégiumbantanuló hallgatóink ösztöndíjazási rendszerére; egyetemen kívüli szakmai, társadalmi ismereteket bővítő képzéseik megvalósítására.
  • Társadalmi programjaink erősítésére, melyek keretén belül határon túli programjaink támogatása valósul meg, kiemelten a Gyökerek Mozgalom, melynek keretében határon túli gyermekek magyarországi táboroztatása történik. Továbbá a szatmárnémeti és marosvásárhelyi lelkipásztori munkáinkra.
  • Média-kultúra területeken, a médiapostolság előmozdítása érdekében a Jezsuita Kiadó gondozásában megjelenő magazinok és kiadványok kiadásának támogatására, valamint a Párbeszéd Háza szervezésében  a zajló kulturális események és a  Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat költségeinek részbeni fedezésére.

Adóbevallása jóváhagyásakor, elküldése előtt feltétlenül rendelkezzen adója 1%-ával a JTA javára, komoly támogatást nyújtva ezzel munkánkhoz!

Köszönjük, hogy tudatos rendelkezésével is hozzájárul
a jezsuita kezdeményezések megvalósításához.

Felajánlásukat hálával fogadjuk.
Jézus Társasága Alapítvány, 2018
a magyar jezsuiták és munkatársaik

Hogyan és meddig rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?

Személyi jövedelemadója 1+1%-áról való rendelkezését szja bevallásával együtt vagy akár attól  függetlenül is benyújthatja legkésőbb május 22-ig. 

Elektronikusan

  •  ha Ön rendelkezik ügyfélkapuval, a NAV által elkészített a bevallási tervezet elfogadása, javítása, kiegészítése közben is lehetősége van az online felületen az 1%-ról rendelkezni. Március 15-től válik elérhetővé bevallási tervezete.

Postán vagy személyesen 

  • Kitöltött nyilatkozatát postai úton vagy személyesen is eljuttathatja a lakcíme alapján illetékes NAV fiókhoz. A borítékon tüntesse fel nevét, címét, adóazonosítóját, valamint a ragasztott felületen átnyúlóan írja alá.

A jogszabályok szerint a rendelkezőnek van joga megadni adatait, hogy a támogatott szervezet beazonosíthassa támogatóit. Kérjük, a rendelkező nyilatkozaton X-szel jelezze ( „Hozzájárulok, hogy nevemet és postai, illetve elektronikus címemet…” ) szándékát, hogy az alapítvány eredményeiről, tevékenységéről értesíthessük Önt.

Rendelkezzen +1%-áról! Civil kedvezményezettek számára felajánlható 1%-on túl, valamely Egyház javára lehet dönteni.

Magyar Katolikus Egyháznak technika száma: 0011.

Az elmúlt években 1%-ból befolyt összegek felhasználásáról szóló éves beszámolók Közlemények az 1% felhasználásáról címmel megtekinthetőek oldalunkon.