1% – Tudatos rendelkezés

J

1% rendelkező nyilatkozat letöltése

Kedves Támogatónk! Tisztelt Adózó!etikusadomanygyujto_logo

Adóbevallása elkészítésekor – akár Ön, akár megbízottja készíti – lehetősége van, hogy rendelkezzen adója 1%-ával egy közhasznú szervezet javára, ezzel komoly támogatást nyújtva annak munkájához.
A Jézus Társasága Alapítvány a befolyt összeget, az elmúlt évek gyakorlatát követve, és újabb kezdeményezésekhez is segítséget nyújtva, az alábbi célok megvalósításához használja fel:

JÉZUS TÁRSASÁGA ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18064333-2-42
1% rendelkező nyilatkozat letöltése

Az elmúlt években 1%-ból befolyt összegek felhasználásáról szóló éves beszámolók Közlemények az 1% felhasználásáról címmel megtekinthetőek oldalunkon.

Kérjük, személyi jövedelemadója – civil szervezetek számára felajánlható –
1%-ával mindezek érdekében támogassa alapítványunkat! Közvetlen adományával nagymértékben hozzájárul apostoli szolgálatunk fenntartásához, megerősítéséhez is.

Felajánlásukat hálával fogadjuk.
Köszönettel,
a magyar jezsuiták és munkatársaik

Köszönjük, hogy tudatos rendelkezésével is hozzájárul
a jezsuita kezdeményezések megvalósításához.
Jézus Társasága Alapítvány, 2016

Az új jogszabályok szerint a rendelkezőnek van joga megadni adatait, hogy a támogatott szervezet beazonosíthassa támogatóit.

Ha Ön…

 • számítógépes programmal vagy kézzel tölti ki adóbevallását, adónyilatkozatát
  (önadózó), vagy az egyszerűsített (adóhatósági) bevallást választotta:
  A Jézus Társasága Alapítvány adószáma: 18064333-2-42. Az egyházi 1%-ról is rendelkezhet: a Magyar Katolikus Egyház technikai száma 0011. (Nem kell kis borítékot használnia, sem ezt a lapot, mert a rendelkező nyilatkozat az adóbevallás részét képezi.)
 • munkáltatói adómegállapítást kért (Ön nem tölt ki adóbevallást):
  Tegye borítékba a fent letöltött és kitöltött lapot! A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le a borítékot, és írja alá a ragasztáson átnyúlóan. Adja le a borítékot a munkahelyén minél hamarabb (legkésőbb május 10-éig)!
 • már beküldte az adóbevallását, de nem rendelkezett az 1%-okról, vagy nem
  akarja/tudja leadni az 1%-os borítékot a munkahelyén: tegye borítékba a kitöltött lapot! A nyilatkozatot ne válassza szét abban az esetben sem, ha valamelyik 1% részt nem tölti ki. A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához május 20-áig. Rendelkezése így, az adóbevallásától, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.

J

A NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) értesítése alapján értesítjük tisztelt támogatóinkat, hogy  a 2015. évi személyi jövedelemadók 1%-ának felajánlásából a Jézus Társasága Alapítvány 4.298.763forint támogatásban részesült. Az összeg felhasználásáról alapítvány a későbbiekben részletes beszámolót készít.

A beszámolók az alábbi oldalon olvashatóak: Éves jelentések